Mulțumim Digitaliada! Educația continuă!

30.09.2021

Maramureș: peste 170 de elevi continuă programul "Digitaliada"

De Maria Stoica - 29 septembrie 2021 0 22

      Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Re­cea vor continua să învețe anul acesta în laboratoare digitale complet echipate de Fundația Orange cu tablete și echipamente IT prin programul "Digitaliada".
      În plus, ei vor putea utiliza peste 3.500 de lecții, teste și exerciții pentru diferite discipline, o secțiune nouă în Platforma "Digitaliada" dedicată Evaluării Naționale, precum și noile ghiduri de predare cu ajutorul resurselor digitale la limba și literatura română pentru ciclul gimnazial pe care programul le pune la dispoziție gratuit tuturor profesorilor și elevilor din țară.
      "Ne-a ajutat foarte mult platforma atunci când predarea de la clasă s-a mutat în online, atât pe noi, profesorii, cât și pe doamnele educatoare. Ca resursă principală am utilizat constant opțiunea de videoconferință, ca să fim alături de elevii noștri. Tabletele au fost foarte utile, pentru că am reușit să le dăm în custodie copiilor care nu dispuneau de aparatura necesară pentru a participa la orele online", declară Cornelia Veronica Oneț, directorul Școlii Gimnaziale Recea. Peste 800 de școli din țară (elevi, profesori și părinți) sunt înrolate și uti­lizează Platforma "Digi­taliada", un sistem de management școlar care pune la dispoziție în mod gratuit toate facilitățile necesare pentru învățarea online, dar și resurse complementare pentru activitatea din clasă. Orice profesor se poate înregistra pe platformă pentru a avea acces gratuit la module dedicate pentru teste, teme, videoconferințe și rapoarte de activitate. În acest an școlar, platforma vine cu o serie de funcționalități îmbună­tățite, inclusiv un nou modul prin care toate cadrele didactice înscrise își pot crea și gestiona propriul portofoliu de lecții virtuale pentru clasele lor, noi aplicații digitale integrate și un tool colaborativ pentru ca elevii să poată lucra la proiecte în echipă. În plus, o nouă secțiune dedicată pregătirii pentru Evaluarea Națională cu testări automatizate la matematică și limba română și feedback personalizat va fi disponibilă în curând pe Platforma Digitaliada. Pe lângă platforma de învățare, hubul de resurse Digitaliada.ro pune la dispoziție 12 noi ghiduri de predare prin metode digitale pentru profesorii de matematică, TIC și limba română, dezvoltate pentru clasele V-VIII. Aplicate pe materia primului semestru, ele includ și 200 de teste noi și fac parte din cele peste 2.000 de resurse educaționale pentru clasele I-VIII disponibile gratuit.

https://www.graiul.ro/2021/09/29/maramures-peste-170-de-elevi-continua-programul-digitaliada/